AeiTei.gr Πανελληνιεσ (Πανελλαδικεσ) Εξετασεις
•Βασεισ 2016 Εισαγωγησ Σε Μορια Για Ολεσ Τισ Σχολεσ •Μορια 2016 Πρωτων
•Σταστιστικα Για Τη Συμπληρωση Του Μηχανογραφικου Δελτιου
•Νεα Των Πανελληνιων Εξετασεων •Υπολογισμοσ Μοριων

Αρχική    Βάσεις    Top Σχολών    Υπολογισμός μορίων    Νέο Βαθμοί & Μόρια    Πρώτοι    Σχολές / πόλη    Νέα
Πόσο καλή είναι η επίδοση σας στις πανελλήνιες εξετάσεις 2017 σε σχέση με την επίδοση των άλλων υποψηφίων; Δείτε εδώ!

Όλα τα νέα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Σημαντικές πληροφορίες για τους υποψήφιους των Πανελληνίων

Τα νέα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις από το AeiTei.gr

Εκσυγχρονισμός της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα: Κοινωνία, Οικονομία, Εκδημοκρατισμός

Μοιραστείτε το στο Facebook (Εκσυγχρονισμός της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα: Κοινωνία, Οικονομία, Εκδημοκρατισμός)  Μοιραστείτε το στο Google+ (Εκσυγχρονισμός της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα: Κοινωνία, Οικονομία, Εκδημοκρατισμός)   Μοιραστείτε το στο Twitter (Εκσυγχρονισμός της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα: Κοινωνία, Οικονομία, Εκδημοκρατισμός)  14/10/2016
Την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Γαλάτεια Σαράντη» του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το Κεντρικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα: Κοινωνία, Οικονομία, Εκδημοκρατισμός». Το Συνέδριο αποτέλεσε το επιστέγασμα των δράσεων που εντάσσονται στην Πρόταση με τίτλο “Modernisation of Higher Education in Greece (MOHE)”, η οποία υπεβλήθη από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. και κρίθηκε επιλέξιμη από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιείται από τη Γενική Διεύθυνση Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε η Αναπληρώτρια Υπουργός, καθ. Αθανασία Αναγνωστοπούλου, και στις εργασίες του εκπροσωπήθηκαν 33 από τα 36 Α.Ε.Ι. της χώρας. Μεταξύ των 103 συνέδρων, περιλαμβάνονταν 12 Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις και 12 Πρόεδροι ΤΕΙ και Αναπληρωτές αυτών. Οι 11 προσκεκλημένοι ομιλητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κάλυψαν με τις τοποθετήσεις τους ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που άπτονται του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης. Στο επίκεντρο των τοποθετήσεων βρέθηκαν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπα τα ελληνικά Α.Ε.Ι. Τονίστηκε η σημαντικότητα της διασφάλισης της ποιότητας του παραγόμενου διδακτικού και ερευνητικού έργου στα Α.Ε.Ι. και αναλύθηκαν οι μηχανισμοί σύνδεσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την Καινοτομία και την Έρευνα, σημεία που συνθέτουν το Τρίγωνο της Γνώσης. Το Συνέδριο εμπλουτίστηκε από την παρουσίαση καλών πρακτικών, καθώς και από την οπτική των φοιτητών σε σχέση με τη θέση τους στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός ανακοίνωσε τη λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας studyingreece.edu.gr, η οποία παρουσιαζόταν από φοιτητές και καθηγητές του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, παράλληλα με τη διεξαγωγή του Συνεδρίου. To studyingreece.edu.gr τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Εξωτερικών και έχει ως σκοπό να παρέχει πληροφορίες σε φοιτητές του εξωτερικού που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν σπουδές στην Ελλάδα.

Επίσης, μεταπτυχιακοί φοιτητές του Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και του Université Paris 8 εξέθεταν τα αποτελέσματα του ερευνητικού-καλλιτεχνικού τους έργου, με την εθελοντική συμμετοχή των συνέδρων στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

Δείτε όλα τα νέα για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Βάλτε εύκολα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στη δικιά σας Ιστοσελίδα / Blog
widgets.utl.gr


 

BOOKS.spagos.gr
 
Σύνθετα θέματα φυσικής Γ΄ λυκείου
Φυσική Γ΄ λυκείου θετικού προσανατολισμού, 2016
 
Φιλοσοφικός λόγος Α΄: Πλάτωνα Πρωταγόρας και Πολιτεία Γ΄ λυκείου
Έκδοση σε έναν τόμο των Πλάτωνα Πρωταγόρας και Πλάτωνα Πολιτεία, που απευθύνονται σε υποψηφίους Γ΄ Λυκείου, θεωρητικής κατεύθυνσης.
 
Αρχές οικονομικής θεωρίας Γ΄ λυκείου
Το σύγγραμμα αυτό απευθύνεται στους μαθητές που επιθυμούν να εισαχθούν στις Οικονομικές Σχολές (Σχολές του 5ου Επιστημονικού Πεδίου) και γράφτηκε για να καλύψει τις ανάγκες τους στο, με αυξημένη βαρύτητα ...
 
Μαθηματικά Γ΄ λυκείου
Προσανατολισμός θετικών σπουδών, οικονομίας και πληροφορικής. Οδηγός Προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, 2016
 
Πηγές: Οι βάσεις των πανελλήνιων εξετάσεων και τα άλλα στατιστικά βασίζονται στα στοιχεία που ανακοινώνει το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΕΠΘ minedu.gov.gr).
 
Μοιραστείτε το στο Facebook (Εκσυγχρονισμός της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα: Κοινωνία, Οικονομία, Εκδημοκρατισμός)Μοιραστείτε το στο Google+ (Εκσυγχρονισμός της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα: Κοινωνία, Οικονομία, Εκδημοκρατισμός)Μοιραστείτε το στο Twitter (Εκσυγχρονισμός της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα: Κοινωνία, Οικονομία, Εκδημοκρατισμός)